Rail Nation Masters – İşte kazananlar!

Sevgili oyuncular,

Masters’daki oyunsonu sona erdi ve şimdi de nihai rapor geliyor. Oldukça inişli çıkışlı bir yolculuk olduğunun farkındayız; sunucu, Masters’ın olmasını istediğimiz çok özel oyun deneyimini veremedi. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi altta bulabilirsiniz: Ama ilk önce, kazananlarımızı açıklama zamanı!

Petertown oyunsonuna giren ilk şehir oldu ve oyunsonu boyunca zirvede kaldı. Öyle görünüyor ki oyuncular geceleri bile dinlenmediler. Özellikle ikinci günde akıl almaz bir hızla ilerlemeye devam ettiler. Rocksdale oyunsonuna yarım saat sonra girdi ve özellikle kuvars işletmelerine odaklandı. Bu noktada, Petertown ilk ürünü (kömür) çoktan tamamlamıştı ve ikinci ürünün de (tıbbi ürünler) yarısına gelmişti.

İki şehir de sona kadar başlangıç konumlarını koruyabildiler. Buna karşın üçüncü sıra için kafa kafaya giden azılı bir mücadeleye şahit olduk. Zaman zaman beş farklı şehir, ürünleri aynı miktarlarda tamamladı. Yaklaşık 24 saat sonra, Oakhill öne çıktı ve sona kadar üçüncü sıradaki yerini korudu. Oyunsonuna dokuzuncu sırada giriş yapan bir şehir için bu gerçekten muhteşem bir başarıydı.

GistWarGeneral, tekil oyuncu sıralamalarında kazanan oldu, ardından Nidayus ve rompec geldi. Ayrıca üçü de oyunsonu boyunca sıralamadaki konumlarını korumayı başardı. Sıralamada daha aşağı düşmemek kolay değildi. II Alex II, Антон Кидман, Coach CB ve Dimka Diamond oyunsonu boyunca en iyi 20’ye ulaşmayı başardı ve bu süreç sonunda birer ödüle hak kazandı. Ne yazık ki bu da, yakın takipteki Canada 19, SwenMV, Mityxa ve Sev01 adlı oyuncuların sona gelindiğinde en iyi 20’ye giremedikleri anlamına geliyor.

Tekil oyuncu sıralamalarından farklı olarak, birlik sıralamalarının en üst kısımları oyunsonu boyunca nispeten az bir değişiklik gösterdi. ELPIDA™ ilk sırada yer aldı. Пожарные Мульты üçüncülükten ikinci sıraya çıktı ve  Karfagen™ ise sıralamasını bir sıra yükseltti. Bu da birlik sıralamasında THE PLAYERS adlı birliğin ilk üçü kıl payı kaçırdığı anlamına geliyor.

Tüm kazananlara tebrikler!

Kapanış için birkaç yorum…

Ne yazık ki Rail Nation Masters’ı, önceden tasarladığımız gibi olağanüstü bir etkinlik yapamadık. Oyun turu boyunca, hiçbir sunucuda olmadığı kadar tedbir almamıza ve daha fazla donanım desteği kullanmamıza rağmen teknik sorunlarla karşılaştık, Masters’ı istediğimiz şekilde ortaya koyamadık ve sorunları istediğimiz ölçüde düzeltemedik.

En büyük sorunlar, sunucuların taşımayı üstlendiği ağır yükten kaynaklandı. Rail Nation Masters’a dünyanın dört bir yanından 17.000’den fazla oyuncu kaydoldu ve bunların 10.000’den fazlası oyunu etkin olarak oynadı. Ara sıra benzer sayıda kayda ulaşan sunucularımız olmasına karşın, bu tip durumlarda, bunlardaki etkinlik önemli ölçüde daha düşük oluyor. Buradaki kritik etken yüksek etkinliktir.

RTS (gerçek zamanlı sistem), oyuncular tarafından gerçekleştirilen tüm eylemleri, gerçek zamanlı olarak arka planda hesaplar. Sunucuda ne kadar çok eylem gerçekleştirilirse sistemdeki yük o kadar fazla olacaktır. Masters’da düzenli olarak 900 ila 1.100 oyuncunun aynı zamanda çevrimiçi olduğunu gördük. Buna karşın çok etkin bir normal sunucuda bu rakam yaklaşık 400’dür.

Şimdi kabul etmeliyiz ki, bu RTS sistemi bu derece yüksek sayıda oyuncu ve buna karşılık gelen seviyede etkinlik için tasarlanmamıştı.

Bir yandan, çoğunuzu Rail Nation Masters oynamaya ikna edebildiğimiz için tabii ki memnun olduk. Ama öte yandan da sunucunun bu durumu yüzünden heyecanınızın önemli bir ölçüde azaldığını görmek bizi çok fazla hayal kırıklığına uğrattı.

Bu nedenle telafi olarak alttakileri size vermeye karar verdik:

  • Tüm Masters katılımcılarına 25 ücretsiz piyango bileti
  • Ek olarak, tüm oyuncular Masters’daki oyun turu boyunca satın aldıkları tüm Altınların %25’ini tekrar alacaklar

Ücretsiz piyango biletleri size, ikramiye kodu şeklinde eposta ile gönderilecek. Bu kodlar bir kez bozdurulabilir. Yakında, Altın aktarma özelliği ile Altını istediğiniz bir sunucuya aktarabileceksiniz.

Bu epostaları 26.03.2018 tarihinde göndereceğiz. Bunları almak için oyunda veya kariyer ayarlarından haber bülteni özelliğini etkinleştirmeniz çok önemli.

Hem sizin hem de bizim için bu, Rail Nation Masters’ın ilk turuydu – ve bundan çok fazla şey öğrenebiliriz. Önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz ve bir sonraki seferde size çok daha iyi bir oyun deneyimi sunabileceğimizden emin olmak için son 1,5 ayı etraflıca gözden geçireceğiz. Umarız yine de oyundan keyif almışsınızdır; tüm zorluklara rağmen bu kadar çok oyuncunun en sona kadar kaldığını görmek çok güzeldi!

Güvenli yolculuklar diliyoruz,
Rail Nation Ekibiniz